Blommande cykelväg – Inventering på gång!

Inventering av växter utefter cykelbanan genomförd för andra gången

I gårdagens härliga solsken gjorde våra biologer Therese, Klara och Anna en ny inventering av vilka växter och blommor som växer utefter cykelbanan från Lerjedalens Golf fram till kommungränsen mot Lerum.
De hittade både många växter vi vill se mer av och sådana som behöver tas bort. Framför allt hittade de sträckor utefter cykelbanan som kan förbättras och där åtgärder kan göras för att både öka antalet arter och skapa vackrare cykelväg. De skall troligen ut och fortsätta nästa helg. Passa då på att heja på dem!

På onsdag den 7 juli börjar vi inom projektet bygga bihotell i Järnvägsparken och vid Hallens vägs gamla lekplats.
Ni som följer sommarlovsaktiviteterna som utgår från Bergumsskolan kommer att kunna se barn och ungdomar vara med och bygga.
Välkommen – kom och titta och delta i bygget!