På denna sida kommer vi att presentera våra traditionella evenemang såsom

BERGUMSDAGEN

Ett evenemang som anordnats på Fritidslantgården i Bergum sedan mitten av 80-talet och sedan 2017 i samarbete med ideella krafter från föreningen Bergum-Gunnilse Utveckling.

En söndag i början av maj samlas föreningar, skolor, kyrkor, alla djuren på gården och bygdens folk. De flesta har något att visa upp eller sälja det kan vara konst, hantverk, musik mm och hit strömmar folk från hela Västra Götaland.

 

MIDSOMMARFIRANDET…

 

Anordnas i början på september av Bergum-Gunnilse Utveckling i Olofstorps centrum. Första tillfället var 2014 och det är nu det största evenemanget vi har i vår bygd.

Skördefesten ger bygdens odlare och hantverkare en möjlighet att visa upp och sälja sina produkter.Här finner du allt från kött-, grönsaker och blommor till lokalt hantverk. Genom åren har vi också bl.a. haft gammaldags bröllop, bonnauktion, pumpatävling, lotteri, traktor- och veteranbilsutställning. Åk en tur i brandbil från 1937, bli fotograferad på gammaldags vis, musikunderhållning, folkdans, korv & bröd, hamburgare, kaffeservering, ponnyridning, pomolog artbestämmer dina äpplen, barnkören sjunger. Djur att titta och klappa på, bl.a. kaniner, höns, ankor, får, lär dig slå med lie, mm. mm.

 

En lördag i början på december hittar du den mest stämningsfulla julmarknaden du kan tänka dig och detta i Källegårdens mysiga lada, granne med Bergums kyrka. Evenemanget som också det anordnas av Bergum-Gunnilse Utveckling har funnits sedan 2015 och här hittar du allt som hör en julmarknad till och i stort sett allt som erbjuds av de ca 40 utställarna är närproducerat hantverk tex  – mat, blommor, stickat, virkat, smitt, drejat, målat, snickrat och mycket mer.

 

 

 

 

LUCIAFIRANDET…