Mer om Sommarvärdarna 2020

Tidigare har Bergum-Gunnilse Utveckling (BGU) berättat om det bidrag som föreningen har beviljats för att ordna sommaraktiviteter i området.
https://www.bergum-gunnilse.se/events/sommaraktiviteter-i-bergum-gunnilse/
Bidraget är till för att skapa verksamhet för barn, ungdomar och vuxna för att förebygga och motarbeta tråkigheter till följd av Corona-viruset under sommaren år 2020.

I ett samarbete mellan olika lokala föreningar med BGU som drivande förening tillsammans med staden anställdes sex sommarvärdar och en handledare.

Sommarvärdarna som ni förhoppningsvis redan har träffat eller läst om är ett gäng ungdomar med lokal anknytning som nu har sommarjobb i 9 veckor för att hänga med våra barn, ungdomar och föräldrar!
Medlemmar från BGU har redan lagt och kommer att lägga fler ideella timmar för att hjälpa till med organisationen kring aktiviteterna.

Aktiviteter ja, hur funkar det och vad gör sommarvärdarna?
Sommarvärdarna har nu varit igång under 14 dagar. De inledde med en planeringsdag, så vi kan säga att de har varit igång i 13 dagar.
Under dessa dagar har de haft ca 220 deltagare, från 1 år och uppåt som har hittat på olika saker tillsammans. På sitt instagramkonto har de 244 st följare!

Aktiviteterna har varit allt från kalas med nallar, bollsporter, slimeverkstad och i fredags, grillkväll i Stenared.
Aktiviteterna presenteras på instagram och facebook vanligtvis, men ska även presenteras på BGU:s hemsida i fortsättningen.

Se på bilderna nedan för att se alla roligheter!

Vi hoppas på att få träffa även dig som ännu inte har hittat gänget som rör sig runt i området.
För att se var de befinnser sig, så följ dem på instagram.
https://www.instagram.com/bergumssommarvardar/?hl=sv

Vi har fått många frågor om denna verksamhet kommer att finnas även sommaren 2021?
Det är en fråga vi inte kan besvara i nuläget. Dock finns det många eldsjälar inom BGU som på olika sätt jobbar för bygden, men för att kunna möjliggöra detta även nästa år, krävs det mycket kreativt tänkande då denna satsning görs med medel som inte kommer att delas ut nästa år.
BGU kommer att jobba för det, men vi behöver fler betalande medlemmar för att bli ännu starkare som förening. Finns det fler eldsjälar som skulle vilja lägga tid inför nästa år, så hör av dig, men oavsett så stötta BGU som förening genom att betala din medlemsavgift, så ska vi jobba för att få Sommarvärdar även 2021!

https://www.bergum-gunnilse.se/medlem/
https://www.bergum-gunnilse.se/

Inför nästa vecka vankas det kareoke, pyssel och sällskapsspel, men också utomhushäng med bollsporter och cykeltur.
Vi kommer också att starta upp ett samarbete med konstnären Gilson Serafim! Barnen ska få testa på att spraymåla tillsammans med Gilson.
Följ gärna https://www.instagram.com/artgilsonserafim/?hl=sv

Hoppas att vi ses nästa vecka och håll utkik efter programmet på instagram eller facebook!