Stöd våra lokala företagare – Handla lokalt

Vi har kommit in i en period som många av oss kanske aldrig har upplevt och den kommer förmodligen hålla i sig ett tag.
Alla påverkas på ett eller annat sätt och vi uppmanas till att på bästa sätt hålla oss ifrån folksamlingar för att bromsa smittspridningen.
Med detta så stannar många hemma, kanske handlar mat på nätet. Vilket är en bra lösning men vi får inte glömma våra lokala matproducenter, caféer, restauranger och andra företagare.
De flesta av oss som bor här i trakten eftersträvar levande samhällen där vi har möjligheten att handla lokalt, köpa en pizza, gå ut och äta en lunch utan att behöva åka in till stan.

Den här perioden är förmodligen inte över förrän till sommaren och då vill vi ju att våra lokala producenter ska finnas kvar.
Därför förslår vi att alla hjälps åt att stötta våra lokala företag.
Unna dig en pizza eller hämtmat till lunch om du inte vill slå dig ner bland folk.
Flera har redan börjat erbjuda det via facebook.

På BGU’s hemsida har vi börjat samla alla lokala företag, kolla in på www.bgu.nu och klicka på fliken ”Företag, Föreningar”. Listan är inte komplett eller helt uppdaterad det vet vi om, men allt arbete med den är helt ideellt. Nu blir det ändå större fokus på att hålla denna sida uppdaterad.Du får gärna hjälpa till att fylla på med flera och hjälpa till med korrigeringar.
Mejla information till foretag@bergum-gunnilse.se

Vi vill också passa på att flagga för Lärjedalens Lokal Producerad (LLP) som använder Local Food Node som beställningsfunktion. Det kommer att släppas en uppdaterad mobil-app inom kort.

Men websidan fungerar att beställa från – http://localfoodnodes.com/

Sök upp Lärjedalens Lokalproducerade, skaffa dej ett konto om du inte redan har det.
Som kund betalar man en frivillig summa som stöd till gruppen som utvecklar detta fina verktyg för stöd till lokal handel. De tillhör en grupp i Röstånga i Skåne som liknar Bergum Gunnilse Utveckling.

Notera att utlämningsstället numera är på parkeringen vid ICA Nära i Gunnilse – på onsdagar kl 17:30 – 18:00, samtidigt som fiskbilen är på plats.
Planera dina inköp på LLF, ICA och fiskbilen samtidigt – mer klimatsmart!

Tillsammans kan vi hålla våra bygd levande och blomstrande!

BGU Styrelse, BGU Företagsgrupp, BGU Gröna näringar, BGU djurhållargrupp, BGU Hantverksgrupp