BGU grundade Björsjöås Vildmark AB (svb) och arrenderar Bjösjöås!

Den 1 oktober 2019 tog BGU över arrendet för Björsjöås.

I dag drivs gården av föreningen och en grupp investerare (både privat personer och entrepenörer) som vill säkerställa så att gården förblir tillgänglig för allmänheten, skolor, föreningar mm.
Samtidigt utgör denna fantastiska resurs en plattform för många entreprenörer att skapa naturupplevelser, ecoturism, kursverksamhet mm. Framtiden och alla spännande idéer och visioner får utvisa vad platsen kommer att utvecklas till.
Viktigt att understryka att Långsiktig Hållbarhet är ledord som den ideella föreningen BGUs huvudägande i bolaget värnar om.

Under vinter och vår har omfattande renoveringar gjorts för att kunna driftsätta gården så att olika verksamheter kan “komma igång”.

Mycket jobb och många utmaningar har det varit och är fortfarande, i dagsläget kan man hyra både kanoter och stugor (boka gärna något, vi behöver all support vi kan få).
Nu går vi in i en intensiv fas där mycket görs för att få igång olika verksamheter men framförallt uthyrning av sängplatser i huvudbyggnaden samt att det ska finnas möjlighet att hyra hela “anläggningen”.

Besök oss gärna på hemsidan: www.björsjöås.se

Gilla och följ oss på Facebook och Instagram: Björsjöås Vildmark


Visionen som ledde fram till att BGU tog över ligger kvar, läs den gärna.

Natur och Frilufsgrupp tillsammans med BGU Djurhållargrupp har satt samman en vision för att rädda Björsjöås för användning som idag men också också specificerat en omfattande utvecklingspotential.

Du kan läsa mer om detta i den preliminära visionen här.

Läs mer om vad Björsjöås Vildmark SVB vill utveckla här....