Var kan man köpa lokalproducerat 2021?

Ägg Lilla gården i Björsared

Här kan du köpa lokalt producerade livsmedel i vårt vackra böljande landskap!
🖼👨‍🌾👩‍🌾🥬🥩🥚🥒🍓🍰🍯🥂

Alzoubi Farm
Lilla jordbruket
Lottas grönsaker
Bergums biologiska bärodling
Ägg Lilla gården i Björsared
Ägg Lilla gården i Björsared
Lammet och bonden
Kronogårdens lamm
JOX by Matilda
Alzoubi Farm vitlök

Logistik: En bra sak att veta först är att det finns två stycken vanliga sätt att effektivisera bokning och utlämning av varor om man inte har gårdsförsäljning eller levererar direkt till kunden.

  • Local Food Nodes (LFN) med en egen hemsida ca 300 medlemmar på Utlämningsplats: ICA Nära i Gunnilse parkering 17:30 – 18:00 (Just verkar LFN vara rätt  sovande och jag ser inte några produkter men kanske blommar den upp framöver.) 
  • Reko-ring (RR) med facebook grupper ca 800 medlemmar på Utlämningsplats parkeringen  vidAngereds Kyrkas Församlingshem Onsdagar ojämna veckor 16:45-17:15.

På så  vis kan  producenter annonsera vad de har redo till nästa utlämning och kunder kan paxa detta och betala på innan eller på plats beroende på vad som sägs. En del av de nedan använder sig av dessa grupper och andra inte.Det som är potentiellt väldigt kraftfullt logistiskt är att en bonde på lite längre avstånd tex. i Trollhättan kan kosta på sig att ta in  bokningar då och då  lite längre bort och fylla en skåpbil och göra en utlämning om det finns många potentiella kunder för en utlämningsplats. 

Teckenförklaring: ☎️=endast bokning, 🚲=cykelvänlig, 🏡=gårdsförsäljning, ❓=osäker på ikoner som passar, 📆=bokas långt i förväg, ♻️ Även andra lokala producenters varor här, RR =Reko-ring, LFN=Local Food Nodes

Observera att öppettider kan variera kraftigt och du bör kolla deras info sidor först hur och när de vill bli kontaktade!

🥒 Grönsaker

🍓 Frukt och bär 

🌱 Kryddor 

🥚 Ägg

🥩 Kött

🌼 Blommor 

🍰 Bageri/Konditori

🍻 Dryck

🍯 Honung

 

Bonus – Dessa är inte lokala livsmedelsproducenter men också viktiga platser där man kan köpa mat/livsmedel: ICA Gunnilse, Rocchis, Tappen, Pizzeria Bella, Pizzeria Amir’s Place , Olofstorps Allservciebutik, Lerjedalens Café & Bistro, Krua Thai.

Tycker du att något kan bli bättre här? Förklara så lyssnar vi foretag@bergum-gunnilse.se. Och kom ihåg att du kan se alla verksamheter och föreningar här inklusive producenter. Tyvärr är det bara betalande medlemmar som stöttar Bergum Gunnilse Utveckling som har en egen landningssida där med all kontaktinformation och bilder.

Nedanför är en karta med lite möjliga cykelvägar som passerar de flesta av producenterna. 

X